Boerderij, schuur & Steltenberg Eefde

Aan de Flierderweg in Eefde hebben we een prachtig project afgerond voor een particuliere opdrachtgever. Het project bestond uit de restauratie van een boerderij, schuur en steltenberg.

De eerste stap was het afschoren van de deelmuur van de boerderij. Vervolgens restaureerden we het complete gebintwerk, met daarop een werkvloer die we gebruikt hebben om een hele nieuwe sporenkap erop te timmeren. Het voorhuis heeft een gordingkap gekregen met stalen spanten.

Alles is op de bestaande muren gekomen, die nogal uit de haak stonden. Daarna is er met veel moderne details een prachtige woonboerderij van gemaakt. Van de bestaande schuur uit 1946 hebben we wat moois gemaakt door er zwarte douglasplanken omheen te timmeren en nieuwe garagedeuren in te bouwen. Ook hebben we een geïsoleerd gedeelte met zolder gebouwd.

Steltenberg

De bestaande steltenberg hebben we gerenoveerd tot een ruimtelijk ingedeeld woonhuis. Bijna alles is nieuw, behalve de vier staanders en de gemetselde borstwering. Het bijzondere aan de steltenberg is de buitenkant, volledig los daarvan staat de geïsoleerde binnenschil. Een prachtig project van ruïne naar villa!
hoffman_vignet1.png

meer weten?

We vertellen je graag meer over ons werk!

Education Template