bouwbedrijf hoffman

Duurzaamheid & innovatie

Duurzaamheid

Een onderwerp dat terecht steeds hoger op de agenda staat voor veel bedrijven én particulieren is duurzaamheid. Ook voor ons als bouwbedrijf is duurzaamheid een belangrijk thema. In de restauratiewerkzaamheden behouden en hergebruiken we zoveel mogelijk bestaande materialen, wat per definitie al een duurzame manier van werken is.

 

Daarnaast werken we steeds vaker aan projecten waarbij energiebesparende maatregelen in bestaande en historische panden toegepast worden. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven en overheidsinstanties. Bekijk bijvoorbeeld dit project.

Innovatie

In ons vak maken we een mooie combinatie van ambacht enerzijds en innovatie anderzijds. Zo beschikken we sinds november 2017 in onze werkplaats in Beltrum over een CNC freesmachine, en in oktober 2021 is daar een tweede bijgekomen. Onze vakmannen Maick en Martijn zijn de vaste ‘bestuurders’ van deze bijzondere machines. Zij volgden een snelcursus bSolid tekenen en werken er sindsdien dagelijks mee.

 

“Het leuke van werken met de CNC freesmachine is dat je er je creativiteit in kwijt kunt. Je kunt er echt alles mee maken: ramen, gedetailleerd lijstwerk, trappen, enzovoort. Krijgen we vanaf de bouwplaats bijvoorbeeld een unieke lijst, dan kunnen we er met de machine 6 identieke lijsten bij maken. Van tekenen tot eindproduct: het gehele proces voeren we zelf uit.”

De kwaliteit van het eindproduct is gelijk of zelfs beter door deze werkwijze. Ook maakt het de werkzaamheden minder arbeidsintensief en veiliger.

 

Om het af te maken wordt de ‘finishing touch’ uiteindelijk door de timmerman met de hand aangebracht.

 

Ook zijn we in het bezit van een 3D scanner waarmee de meest complexe vormen kunnen worden gescand om vervolgens te frezen met de CNC machines.

werkenbij_03

meer weten?

We vertellen je graag meer over ons werk!

Een greep uit onze projecten

Als specialist in restauratie, renovatie, herbestemming en onderhoud werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers. Door de jaren heen hebben we een divers portfolio van projecten opgebouwd waar we best een beetje trots op zijn. Neem een kijkje en laat je inspireren!