Méér dan deskundig in

restauratie

Monumentale en historisch belangrijke bouwwerken verdienen, net als elk ander waardevol object, een perfecte restauratie. Bij Bouwbedrijf Hoffman beschikken we over de specialistische kennis, ervaring en het vakmanschap dat nodig is om cultureel erfgoed voor de toekomst te behouden – in bestaande rol, of met een nieuwe bestemming. Tegelijkertijd zijn we in staat om monumenten te verduurzamen door energiebesparende maatregelen toe te passen.

Restaureren door vakmensen

Door middel van ons restauratiewerk brengen we kerken, kastelen, landhuizen, bruggen en woningen terug naar de oorspronkelijke staat. De waarde van een monument of historisch bepalend bouwwerk wordt mede bepaald door de authenticiteit van het object. Onze vakmensen hebben de juiste eigenschappen in huis om de restauratie van een dergelijk object perfect uit te voeren. Met oog voor detail, precisie en geduld houden zij de authenticiteit van het object in tact. Onze mensen zijn gespecialiseerd in onder andere:

  • oude materialen, vroegere constructietechnieken en oude bouwmethoden;
  • het in originele staat terugbrengen van authentieke elementen als ramen met fijne roeden, gootklossen en balk- of kapconstructies;
  • het herstellen van metsel- en voegwerk;
  • het herstellen van vensters en deuren.


Combinatie van traditioneel vakmanschap en nieuwe technieken

Respect voor de geschiedenis van het pand is vanzelfsprekend: we behouden en hergebruiken zoveel mogelijk de oorspronkelijk gebruikte materialen. Het oude ambacht combineren we met nieuwe inzichten en technieken. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van de CNC freesmachines in onze werkplaats. Deze machines stellen ons in staat om profileringen nog nauwkeuriger in te kunnen meten, zodat we het origineel exact kunnen nabootsen.

 

hoffman_sfeer_restauratie

meer weten?

We vertellen je graag meer over ons werk!

Een greep uit onze projecten

Als specialist in restauratie, renovatie, herbestemming en onderhoud werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers. Door de jaren heen hebben we een divers portfolio van projecten opgebouwd waar we best een beetje trots op zijn. Neem een kijkje en laat je inspireren!